כלי הגשה לג'חנון

כלי לג'חנון

מתכון לג'חנון

אחרי שמתעוררים בבוקר יום שבת, מריחים את הג'חנון והביצים, מנערים את השמיכה ואת עצמנו מהמיטה, מוציאים את סיר הג'חנון מהתנור, פותחים אותו ומחייכים. ואחר כך? אפשר כך:

חומרים:
1 ק"ג קמח
5 כפות סוכר
2 כפות דבש
חצי כפית מלח
1 אבקת אפיה
איך מכינים:
לערבב את החומרים היבשים ולהוסיף בהדרגה 2.5 כוסות מים עד שיוצא בצק חלק.
לחלק ל 8-9 כדורים, לכסות ולתת לבצק "לנוח" כשעתיים .
להמיס חבילת מרגרינה "לפתוח" את אחד הכדורים לעלה דק מלבני, למרוח אותו במרגרינה, לקפל ל 2 לאורכו, למרוח שוב מרגרינה, לקפל שוב ל 2 לאורך, ושוב מרגרינה.
לגלגל את הבצק לרוחב לצורת גליל.
כך לכל הכדורים בסיר של ג'חנון (או כל סיר שיכול להיכנס לתנור ללילה שלם), לשים פרוסות לחם על הקרקעית, עליהן נייר אפיה, עליו לסדר את הגלילים ולאפות לילה בתנור בחום של 100 מעלות.

מתכון להדפסה
מתכון לעוגת מצות מתכון לכבישת זיתים מתכון לסושי מתכון לעוגת גבינה מתכון לג'חנון